Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară în această săptămînă

16 ian. 17:01   Politică
3413 0

Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară în perioada 17-18 ianuarie 2024.

Biroul permanent a aprobat hotărîrea de convocare a Parlamentului, la solicitarea Președintelui legislativului, Igor Grosu.

Proiectul ordinii de zi a ședinței plenare din sesiunea extraordinară a Parlamentului, aprobat de Biroul permanent, include proiecte de acte normative referitoare la evaluarea integrității instituționale, reforma în domeniul justiției, a legislației electorale și a partidelor politice.

Parlamentul urmează să reexamineze proiectul de lege ce prevede îmbunătățirea procesului electoral, precum și asigurarea transparenței și echității în desfășurarea alegerilor. De asemenea, vor fi aprobate în lectura a doua modificări la Legea cu privire la Procuratură și la Legea privind evaluarea integrității instituționale. În lectură finală va fi discutată inițiativa legislativă care are scopul de a consolida capacitățile Institutului Național al Justiției și a competențelor audienților instituției. Deputații vor examina și modificarea Registrului național al monumentelor de for public.

În perioada 17-18 ianuarie urmează să se convoace în ședințe comisiile parlamentare. Joi, 18 ianuarie, deputații se vor întruni în ședință plenară cu începere de la ora 11.00.


1
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?