X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară

16 aug. 2023,, 11:13   Politică
2169 0

Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară în perioada 16-17 august 2023. Biroul permanent a aprobat hotărîrea de convocare a Parlamentului, la solicitarea Președintelui legislativului, Igor Grosu.

Proiectul ordinii de zi a ședinței plenare din sesiunea extraordinară a Parlamentului, aprobat de Biroul permanent, include proiecte de acte normative prezentate de Guvern pentru a fi examinate în mod prioritar, precum și o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează diferite domenii.

Parlamentul urmează să ratifice Acordul de grant cu Banca Mondială, semnat la 9 august 2023. Asistența financiară în valoare de 88,4 milioane de dolari, oferită de Statele Unite ale Americii și Elveția, este disponibilă pînă la data de 30 septembrie 2023. De asemenea, va fi aprobată în lectura a doua reforma sistemului de asistență socială „Restart”, care prevede modificări în 19 legi.

În lectura a doua urmează a fi aprobat proiectul ce prevede instrumente legislative de susținere a gospodăriilor vulnerabile energetic, precum și proiectul de modificare a Codului educației, care va oferi mai multe facilități pentru tinerii specialiști din sistemul educațional. Parlamentul urmează să mai examineze proiectele de modificare a Legii cadastrului bunurilor imobile, a Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, a Legii securității statului, precum și proiectul de hotărîre privind numirea în funcție a unui director adjunct al Centrului Național Anticorupție. Totodată, va fi reexaminată Legea privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor în conformitate cu obiecțiile expuse de Președintele Republicii Moldova.

Pe parcursul zilei urmează să se convoace în ședințe comisiile parlamentare. Joi, 17 august, deputații se vor întruni în ședință plenară cu începere de la ora 11.00.


Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?