X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul Republicii Moldova și cel al României se vor întruni în ședință comună

27 feb. 2018,, 15:40   Politică
3138 2

„Cu România alături, drumul Republicii Moldova spre UE este mai ușor de parcurs. Dincolo de dispute politice, Republica Moldova și România vor desfășura împreună proiecte frumoase”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

Andrian Candu a menționat că Parlamentul Republicii Moldova va oferi sprijin în continuare pentru implementarea proiectelor moldo-române aflate în curs de desfășurare. Este vorba de proiectul de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană și asigurarea securității energetice a țării noastre, proiectul SMURD, susținerea investițiilor românești, inclusiv în domeniul financiar, relatează Noi.md.

La rîndul său, Viorica Dăncilă a menționat că România va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene, prin susținerea mai multor proiecte comune. În anul premergător preluării președinției Consiliului UE, trebuie să avem mai multe proiecte comune. România a fost și va fi ambasadorul Republicii Moldova la nivel european”, a subliniat prim-ministrul României.

Viorica Dăncilă a propus ca prima ședință comună de guverne, planificată pentru primul semestru al anului curent, să fie completată cu o ședință comună între parlamentele Republicii Moldova și României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?