Preşedintele stiri: 3603

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

25 mai. 21:47   Politică
2748 2

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”.Hotărîrea a fost votată de 55 de deputați. Astfel, Parlamentul susține integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova incluse în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023.

Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite jurnal.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare să sprijine necondiţionat, indiferent de viziunile lor politice, implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, precum și a angajamentelor asumate în cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022. De asemenea, sînt invitați liderii de opinie să comunice oamenilor despre obligaţiile şi beneficiile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea PAS Proiectul de hotărîre intră în vigoare la data adoptării.

Amintim că, la 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment de importanță națională, organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu.

7
0
0
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий