Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ordinea de zi a ședințelor Parlamentului din perioada 13-21 iulie, aprobată

7 iul. 2023,, 09:58   Politică
1875 0

Biroul permanent a aprobat în ședința de azi ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 13-21 iulie.

Deputații vor examina două proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE în domeniul concurenței și al securității și sănătății la muncă, notează Noi.md.

În lectura a două urmează a fi discutate proiectul legii taxei de stat, precum și proiectul ce prevede ajustarea politicii bugetar-fiscale prin modificarea a 16 legi.

Pe agenda ședințelor plenare din următoarea perioadă figurează proiectul de lege privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării și inițiativa legislativă de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale.

Urmează să fie aprobat proiectul de lege ce reprezintă cea de-a treia etapă a mecanismului de vetting și ultima etapă a reformei sistemului de justiție.


În lectura a două, parlamentarii vor mai examina proiecte de modificare a legislației privind parteneriatul public-privat și administrarea proprietății publice, simplificarea procedurii de elaborare și aprobare a Cadastrului funciar anual, modificări la Codul penal și Codul fiscal.

Biroul permanent a mai aprobat un supliment la ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului din 7 iulie. Deputații vor dezbate proiectul de retragere a Republicii Moldova din Acordul internațional cu privire la zahăr.

În prima lectură urmează a fi discutate proiectele ce prevăd evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor și modificarea cadrului normativ conex reformei Curții Supreme de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?