X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Opinie: Platon se va ocupa de Plahotniuc și își va lăsa amprenta asupra istoriei

16 iun. 2020,, 19:15   Politică
6174 8

Veaceslav Platon care a fost pus în libertate este determinat să dea o lovitură zdrobitoare schemelor de corupție, comanditarilor și executorilor acestora, să se ocupe de Vladimir Plahotniuc care l-a plasat în pușcărie și să lase o amprentă asupra istoriei.

Opinia aparține profesorului, diplomatului Victor Borșevici și a fost exprimată în contextul evaluării semnificației și adevăratei cauze a evenimentului care a avut loc în cadrul unui interviu oferit eNews.

Potrivit lui Victor Borșevici, „confruntările dintre Platon și Plahotniuc vor contribui la diminuarea entuziasmului celor care fac parte din fostul său anturaj și a băieților cumpărați în Parlament. Vor apărea vechile problemele. Se așteaptă vremuri grele”.

Victor Borșevici este convins că Platon este o persoană cu o motivație diferită. El deja a precizat că închisoarea și iadul prin care a trecut nu l-au făcut să cedeze. S-a gîndit la mai multe lucruri și a înțeles că esența vieții nu este doar de a lua cu hapca, ci de a-și lăsa amprenta asupra istoriei.

„Pentru fostul anturaj al lui Plahotniuc care s-a comportat atît de nechibzuit și desfrînat vine momentul adevărului și, probabil, mulți dintre ei vor fugi. Dmitri Diacov a spus corect: dacă ar fi stat liniștit, ar fi încă aici. Iar cei care au fost cumpărați vor regreta că au luat banii”, a menționat diplomatul.


În opinia lui Veaceslav Platon este o persoană foarte serioasă și nu numai cunoaște bine toate detaliile. Nu e Kroll. Este un adevărat expert care vede perfect cum poate fi stăpînită situația. Nu este o haimana, ci o persoană foarte bogată, experimentată și serioasă. Greșeala lui Plahotniuc este că el a putut să-l păcălească pe oricine, mai puțin pe cel pe care l-a închis. Întotdeauna există cineva mai puternic ca tine.

După cum a menționat profesorul, există oameni de diferite calibre.

„Și dacă Platon este o artilerie grea modernă, atunci adversarul său nu este decît o culevrină medievală, căreia îi servește drept pulbere un amestec zornăitor de nănășism, cumătrism și alte valori dubioase. El ar putea deveni un excelent manager de criză, de care Moldova are nevoie acum”.
Victor Borșevici a mai menționat un detaliu foarte important.

„Platon nu este interesat de guvernare, Dodon sau Sandu. El vrea să demonstreze că în Moldova mai există bărbați adevărați. Există o regulă: dacă pleci - pleacă. Cu toate acestea, ambițiile nerezonabile ale unor oameni îi conduc pe o cale de răzbunare periculoasă. Plahotniuc a decis să-și apere drepturile în SUA. Dar aici nu recunosc elitele străine care doresc să devină ale lor”, a spus el.

Profesorul s-a arătat convins că faptul că acesta a acționat Departamentul de Stat în judecată l-a supărat foarte mult pe Pompeo. Răzbunarea l-a orbit. Nu trebuia să facă acest pas.

„De aceea sînt convins că ieșirea Terminatorului în arenă nu este întîmplătoare. Ciocanul și nicovala. Platon nu se va opri, este metodic și se ține de cuvînt. El este extrem de cumpătat și organizat. Cunoaște toate schemele financiare și toate căile de demontare a acestora, mult mai bine decît adversarii săi zăpăciți. După cum se spune în popor, Dumnezeu nu bate cu bîta”, a conchis Victor Borșevici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?