X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale

28 iul. 2023,, 20:26   Politică
2784 1

Peste 2 milioane de lei vor fi alocate din fondul de intervenție a Guvernului, în vederea acoperirii cheltuielilor suportate pentru gestionarea crizei refugiaților. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, 928 mii de lei vor fi acordate pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, instituite de autoritățile administrației publice locale de nivelul doi, iar 147 mii de lei – pentru cele instituite de administrația publică de nivelul întîi. În același scop, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va primi 976 mii de lei, iar Ministerul Educației și Cercetării - 16 mii de lei, notează Noi.md.

De asemenea, potrivit deciziei CSE, Compania Națională de Asigurări în Medicină va achita pentru serviciile de asistență medicală prestate persoanelor strămutate din Ucraina, chiar dacă aceștia sînt în procesul dobîndirii statutului de protecție temporară.

Decizia se referă la asistența medicală de urgență, asistența medicală primară și examenul medical gratuit, acordate de către instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

4
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?