X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nicu Popescu, efectuează vizite de lucru în capitalele Portugaliei și Italiei

11 sep. 2023,, 11:23   Politică
2335 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 11 – 15 septembrie curent două vizite de lucru la Lisabona, Portugalia și Roma, Italia, anunță Noi.md

Vizitele au drept scop, aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a Moldovei la UE.

La Lisabona, ministrul Nicu Popescu se va întîlni cu João Gomes Cravinho, ministrul afacerilor externe al Portugaliei, Tiago Antunes, secretar de stat pentru afaceri europene, adjunct al prim-ministrului Portugaliei, precum și cu alți oficiali portughezi. La fel, va fi semnat Memorandumul de cooperare dintre Institutul Diplomatic al MAEIE și cel al Republicii Portugheze.

La Roma, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevedere cu ministrul de externe al Italiei Antonio Tajani și va participa la audieri în ședința Comună a Comisiilor pentru afaceri externe ale Senatului și camerei deputaților. De asemenea sînt preconizate discuții cu ministrul pentru afaceri europene Raffaele Fitto.

În seara zilei de 14 septembrie, ora 18:00, ministrul Nicu Popescu va discuta cu diaspora noastră din Italia, la sediul Ambasadei Moldovei.

2
0
0
2
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?