X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nicolae Pascaru: "Voronin trebuie să fie inițiatorul unirii tuturor partidelor de stînga"

8 aug. 2023,, 11:38   Politică
3359 0

Vladimir Voronin este o legendă a politicii moldovenești și unul dintre cei mai experimentați politicieni din Moldova.

Dar la următoarele alegeri, Partidul Comuniștilor practic nu are nicio șansă de a cîștiga dacă toate partidele de stînga nu se vor unesc și nu vor creea un bloc puternic.

O astfel de opinie a exprimat fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, politologul, liderul organizației obștești "Voievod", Nicolae Pascaru, în emisia postului găgăuz de radioteleviziune GRT, relatează Noi.md .

El a menționat că, după crearea blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a avut loc transferul imaginii de la un partid la altul.

"Ar trebui să existe o fuziune între Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor, și atunci va fi un rezultat foarte bun pe flancul stîng, iar în viitor, ei poate se vor uni din nou. Dar acest lucru cu siguranță nu se va întîmpla la viitoarele alegeri locale, ceea ce va arăta că în raioane comuniștii au un rezultat slab", a spus Nicolae Pascaru.


În opinia sa, comuniștii au ajuns în actualul Parlament doar datorită liderului PSRM, Igor Dodon.

"Știm cu toții acest lucru. Făcînd parte din fracțiune, desigur, eu am fost împotriva acestei uniuni, deoarece mulți deputați socialiști buni pur și simplu nu au ajuns, în cele din urmă, în Parlament, locurile lor au fost ocupare de comuniști. Din nou, foarte interesant a fost jocul comuniștilor din Parlament. Practic peste o lună-două, ei au ieșit deja la proteste împreună cu partidul Șor. Se primea că ei erau într-un bloc cu socialiștii, dar participau la evenimentele altui partid", a adăugat fostul deputat al parlamentului Moldovei.

"Faptul că Dodon își respectă dascălii, am înțeles cu toții. Dar Vladimir Nicolaevici trebuie să înțeleagă că aceasta nu a fost doar dorința lui Dodon de a-l aduce în Parlament și trebuia să creeze un bloc și mai puternic a celor de stînga, trebuia să dezvolte Partidul Comuniștilor în raioane, în localități mici, orașe, dar practic el nu a fost dezvoltat. Prin urmare, comuniștii vor avea un rezultat slab la alegerile locale", a subliniat Nicolae Pascaru.
Pe lîngă unirea cu socialiștii, în opinia sa, Partidul Comuniștilor trebuia să se unească și cu echipa de foști deputați comuniști care au părăsit anterior PCRM, condusă de Mark Tkaciuk.

"Aceștia sînt politicieni ambițioși care pot contribui la crearea unui front de stînga de format larg... Dacă toate forțele de stînga nu se vor uni, comuniștii nu au nicio șansă, iar Vladimir Nicolaevici Voronin ar trebui să fie inițiatorul acestei mari unificări a partidelor de stînga, a unirii partidelor într-un bloc politic care să poată ocupa toate cele mai bune poziții din țară în următorii ani", a spus politologul Nicolae Pascaru.

26
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?