Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Nicolae Pascaru: ”Clasa politică nu va fi capabilă să identifice un candidat comun la prezidențiale”

6 iun. 12:00   Politică
5400 1

Clasa Politică din Republica Moldova nu va fi capabilă să identifice un candidat comun la prezidențiale pe motiv că scopurile și ambițiile sale politice sînt diferite.

Declarațiile au fost făcute, pentru redacția Noi.md, de către analistul politic Nicoale Pascaru.

”Ultima perioadă vedem că clasa politică moldovenească este tot mai mult preocupată de ideea de a avea un candidat comun la alegerile prezidențiale, asta în timp ce fiecare partid de opoziție își construiește o strategie electorală proprie. Această idee de candidat comun lasă senzația că opoziția și-a unit forțele, dar în realitate această idee este foarte greu de realizat. Fiecare lider politic din țara noastră are ambiții mari, fiecare lider politic are echipa sa și nu fiecare politician înțelege că de fapt aceste alegeri prezidențiale reprezintă o pregătire pentru alegerile parlamentare care urmează să aibă loc anul viitor. Această idee de candidat comun nu este altceva decît o retorică politică care nu cred că va fi realizată. În anii de independență, sînt puține exemple cînd clasa politică a reușit să se mobilizeze și să se unească în jurul unui scop comun. La noi, de cele mai multe ori, clasa politică este una foarte dezbinată. Acesta este un exercițiu politic foarte complicat pentru clasa noastră politică nematurizată încă. Nu cred că se va ajunge la un consens pentru a desemna un candidat comun la alegerile prezidențiale pentru că partidele din opoziție sînt foarte diferite, unele sînt pro-europene, altele pro-ruse, puține care sînt stataliste dar curatorii lor externi nu cred că vor permite desemnarea unui candidat comun, mai ales că în Republica Moldova clasa politică este împărțită după prioritățile geo-politice. Așa că, clasa politică nu va fi capabilă să identifice un candidat comun, poate acest lucru este unul bun, pentru că nu poate o opoziție cu diferite scopuri și ambiții să se unească într-o coaliție”, a declarat Pascaru.

Totodată, analistul susține că deși țara noastră este una Parlamentară, totuși să nu uităm că Președintele Republicii Moldova este de fapt cel care construiește și promovează imaginea statului, fiind un simbol și fața statului.

Reamintim că în această toamnă în Republica Moldova vor avea loc alegeri Prezidențiale. Mai mulți lideri politici și-au exprimat dorința ca partidele de opoziție să se unească într-un scop comun și să vină cu un candidat comun în cadrul acestui scrutin electoral.

12
6
0
6
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?