X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Irina Vlah a propus opoziției semnarea unui Pact de neagresiune

10 iun. 14:45   Politică
4076 1

Irina Vlah, fostă bașcană a UTA Găgăuzia și președinta Platformei Moldova, a propus reprezentanților opoziției să semneze un Pact de neagresiune în cadrul alegerilor prezidențiale.

Ea a declarat că, campania electorală încă nu a început oficial, iar în prezent, unii reprezentanți ai opoziției discută despre posibilitatea definirii și desemnării unui candidat unic la președinție.

Irina Vlah consideră că, în cazul în care acest obiectiv nu va fi atins, liderii opoziției ar trebui să semneze Pactul de neagresiune la alegerile prezidențiale.

Ea a spus că Platforma Moldova își asumă responsabilitatea de a elabora un proiect al unui astfel de document și de a-l prezenta viitorilor candidați pentru discuții în momentul în care se va ști exact cine intră în cursa pentru președinție.

Irina Vlah a declarat că reprezentanții opoziției, care vor ajunge în cursa pentru funcția de șef al statului, trebuie să analizeze cu atenție toate riscurile pe care le prezintă autoritățile și să facă tot posibilul pentru a le depăși. Ei nu trebuie să facă jocul autorităților, care mizează pe faptul că opoziția va fi divizată și își va consuma toată energia pentru a regla conturile unii cu alții.

Fostul guvernator al Găgăuziei a spus că se speră că inițiativa va fi tratată cu o mare responsabilitate și maturitate politică și că pactul cu care va ieși Platforma Moldova va fi semnat de cît mai mulți candidați.

44
6
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?