Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nichiforciuc: Cetățenii trebuie să beneficieze toți de banii care vin în țară

16 noi. 2023,, 09:45   Politică
3299 0

Indiferent din ce partid face parte un primar, cetățenii trebuie să beneficieze în mod egal de banii europeni care vin în țară.

Potrivit președintelui Partidului Mișcarea Respect Moldova, Eugeniu Nichiforciuc, afirmațiile președintelui Maia Sandu cu privire la faptul că satele în care au fost aleși primar pro-europeni vor avea mai multă finanțare, sînt oarecum incorecte pentru că în sate lumea votează omul, dar nu partidul.

”Mișcarea Respect Moldova este o formațiune pro-europeană, cu aspirații europene și evident că noi susținem vectorul de integrare europeană. Doar că politica externă trebuie să fie puțin mai echilibrată și eu cred că aici se poate de schimbat multe lucruri în bine pentru cetățenii Republicii Moldova, dar asta este altă întrebare. Ceea ce ține de finanțări la noi toți președinții care au venit în țară înainte de funcții, înainte de a începe mandatul au spus că voi fi președintele tuturor și asta este normal. Într-o localitate unde la diferența de 1-3 voturi cîștigă un primar a partidului catalogat pro-rus, sau al altui partid ce facem noi practic cu 50% din cetățeni, ei cu ce sînt de vină?”, spune Nichiforciuc.

Totodată, acesta menționează în sate oamenii votează omul, dar nu partidul.

”Eu nu cred că este o abordare care ar reprezenta raportul de forțe sau interese perfect. Cetățenii trebuie să beneficieze toți de beneficiile care îl poate oferi procesul de integrare în UE sau de colaborare cu UE, sau banii care vin pentru că în toate localitățile sînt oameni și cu viziuni pro-europene, doar prin schimbarea lucrurilor în bine, construcția unei infrastructuri bune, construcția grădinițelor noi vom putea schimba și percepția acelor cetățeni care astăzi votează alte formațiuni decît cel pro-europene. Doar prin exemple concrete și prin investiții concrete, altfel noi nici nu putem demonstra că sîntem mai buni. Ca și la nivel de dialog, coaliții locale în sate mulți au votat un candidat nu pentru principiile sale că el este pro-european sau pro-rus, dar pentru că el este un om potrivit. Ori, el are multe rude în localitate și atunci rudele votează după principiul că este al nostru și trebuie să îl votăm și nu se mai uită că el este unionist, sau pro-rus, sau pro-european pentru că ei votează omul. Iar acesta poate nu a participat la alegeri din partea unui partid pro-european pentru că nu a primit o ofertă de la acel partid, sau s-au certat, motivele pot fi diverse”, a mai spus Nichforciuc.


Reamintim că recent, într-un interviu de presă, șefa statului Maia Sandu a declarat că „localitățile care demonstrează că sînt susținătoare ale integrării UE trebuie să primeacă bani UE. Cele care nu, o să primească doar de la bugetul de stat. Trebuie să fie o diferență”.



14
2
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?