Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu face diferență între localitățile care susțin integrarea UE și care nu

14 noi. 2023,, 07:04   Politică
4968 5

„Localitățile care demonstrează că sînt susținătoare ale integrării UE trebuie să primeacă bani UE. Cele care nu, o să primească doar de la bugetul de stat. Trebuie să fie o diferență”.

Declarația aparține președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a fost făcută luni seara, 13 noiembrie curent, la emisiunea „La 360 de grade” de la postul public radio, cînd a fost solicitată să comenteze rezultatele preliminare ale alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Provocarea pentru autorități a fost să nu permită influențele externe și chiar dacă nu cred că au reușit să oprească toți banii externi, au reușit să oprească o invazie majoră a intereselor Rusiei și a unor bani ruși murdari. Noi ne dorim alegeri libere, cetățeanul conștient să aleagă, dar nu punînd 1000 de lei în buzunar. Viitorul nostru nu este 1000 de lei, viitorul nostru este pacea pe care o putem asigura într-o lume liberă, în UE, cu investiții în diverse domenii. Nu putem să ne uităm la votul nostru ca la niște bani”, a declarat Maia Sandu.

În următoarea ordine de idei, șefa statului și-a exprimat părerea că localitățile în care localnicii au demonstrat că sînt susținători ai integrării UE merită să primească bani europeni, iar în cele în care nu – atunci doar cei distribuiți conform bugetului de stat. „Trebuie să fie o diferență”, a punctat oficiala.

„Banii UE vin din partea plătitorilor de taxe, oamenii ceia, pe lîngă faptul că plătesc pentru localitățile lor, ne oferă și nouă”, a adăugat ea.


Expres despre rezultatul alegerilor obținut de guvernarea PAS, Maia Sandu a spus în felul următor: „Niciodată nu poți să fii mulțumit, întotdeauna se poate lucra mai mult, dar eu respect votul cetățenilor. Totuși a fost un vot care reconfirmă sprijinul pentru integrare UE”.

Reamintim că la începutul mandatului său de președinte, Maia Sandu promitea că va fi președintele tuturor fără a face diferențe.

9
0
1
3
95

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?