X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mureșan: Instituțiile UE trebuie să se implice mai activ în a ajuta țările candidate ca Republica Moldova

12 mar. 14:33   Politică
2191 0

Instituțiile Uniunii Europene trebuie să se implice mai activ în a ajuta țările candidate, ca Republica Moldova și Ucraina, să îndeplinească criteriile de aderare. Mesajul a fost transmis de europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European.

„De îndată ce criteriile de aderare sînt îndeplinite, țările candidate vor deveni membre ale Uniunii Europene. Noi, instituțiile europene, ne vom implica mai activ pentru a sprijini aceste țări să se modernizeze și să îndeplinească criteriile de aderare”, afirmă eurodeputatul, transmite TV8.

Mureșan susține că negocierile de aderare cu aceste țări sînt bune pentru țările candidate, dar sînt bune și pentru Uniunea Europeană. „Este cel mai eficient instrument pentru modernizarea acelor țări, pentru a le reforma, pentru a el aduce mai aproape de standardele europene. Acest lucru nu este doar în interesul țărilor candidate, ci și în interesul nostru.

Cu cît țările noastre vecine, țările candidate, sînt mai în siguranță, cu atît mai în siguranță sîntem și noi, în interiorul granițelor UE. De aceea spun: mai multă ambiție, mai multă implicare din partea noastră în a le sprijini. Nu vom face niciun rabat de la aplicarea condițiilor de aderare, dar, de îndată ce aceste condiții sînt îndeplinite, ușa trebuie să se deschidă”, susține Mureșan.

În decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu R. Moldova și au invitat Consiliul să adopte cadrul de negociere, după finalizarea etapelor relevante prevăzute în raportul Comisiei.


Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE în martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană a emis avizul său privind cererea.

5
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?