Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Dodon a numit condițiile în care va participa la alegerile prezidențiale din Moldova

10 iun. 14:30   Politică
7629 4

Președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu exclude posibilitatea candidării la funcția de președinte al Republicii Moldova și a numit condițiile în care va candida.

Potrivit lui, acest lucru se va întîmpla dacă opoziția nu va reuși să găsească un candidat unic și dacă sondajele de opinie vor arăta o șansă de victorie.

"Dacă nu vom găsi un candidat unic, care ar putea fi susținut de trei sau patru partide diferite, atunci, desigur, Partidul Socialiștilor va participa cu candidatul său. <...> Bineînțeles, acest candidat aș putea fi eu, dacă sondajele arată că avem șanse de a cîștiga. Aceasta este strategia", a declarat Igor Dodon pentru TASS în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Fostul președinte a menționat că acum unele sondaje arată victoria sa asupra Maiei Sandu în turul doi, luînd în calcul votul în interiorul țării, fără diasporă. În același timp, a spus el, diaspora a avut un rol și o influență serioasă cu patru ani în urmă.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie. În 2020, în turul doi, Igor Dodon a pierdut alegerile în fața Maiei Sandu. El a obținut 42,28%, în timp ce rivala sa a obținut 57,7% din sufragii.

28
5
1
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?