X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Moldova și Lituania au semnat Acordurile interguvernamentale

28 mai. 16:00   Politică
2328 1

Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate și cooperarea tehnică și financiară.

Încheierea acestor două Acorduri dintre Republica Moldova și Lituania va contribui la schimbul de informații clasificate și va spori comunicarea între instituțiile statului în domeniul social și economic.

Semnarea a avut loc la Vilnius, după întrevederea cu omologul lituanian, Gabrielius Landsbergis.

„În cadrul întîlnirii, am avut un schimb de opinii cu privire la modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale și schimburilor comercial-economice, situația de securitate din regiune, în contextului războiului împotriva Ucrainei, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, etc.

Lituania este un partener apropiat al țării noastre în promovarea democrației, integrării europene și lupta împotriva amenințărilor hibride – lucru pentru care sîntem foarte recunoscători. Am mulțumit pentru faptul că, autoritățile lituaniene sprijină Republica Moldova să implementeze proiecte benefice pentru cetățeni, dar și pentru schimbul de experiență în domeniul integrării europene.” – a spus oficialul moldovean.


La rîndul său, Gabrielius Landsbergis a reiterat susținerea Lituaniei pentru implementarea agendei de reforme a țării noastre, dar și pentru inițierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Totodată, a fost discutată discutat posibilitatea desfășurării, pînă la sfîrșitul anului, a următoarei ședințe de consultări politice între ministerele afacerilor externe.

3
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?