X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova are o imagine bună pe plan extern - declarație

30 aug. 2023,, 18:00   Politică
2588 2

Moldova are o imagine bună pe plan extern, inclusiv în Japonia. Cu toate acestea, pentru a o face mai cunoscută pentru poporul nipon, mai este de lucru.

Declarația îi aparține ambasadorului R. Moldova în Japonia, Dumitru Socolan, în cadrul unui interviu.

„Avem o imagine bună, suntem un popor cu inimă mare, un popor care a primit refugiați din altă țară pentru că sunt țări care întîmpină același probleme cu oameni din țara lor și nu își găsesc întotdeauna adăpost chiar în țara lor. Noi am adăpostit oameni străini, deci acest lucru este apreciat înalt în Japonia. Pe de altă parte, noi împărtășim aceleași principii și valori cu japonezii. Atunci cînd se vorbește despre Moldova, se vorbește despre o țară care este în lista de „like-minded countries”. Mi-e îmi face plăcere să mă revăd în această listă, să revăd țara mea în această listă”, a declarat Dumitru Socolan, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

De asemenea, ambasadorul Moldovei în Japonia a spus că în această perioadă complicată, cu multe evenimente în regiune, este absolut necesar să fie reiterate obiectivele misiunilor diplomatice.

„Ne dăm seama că la Tokyo nu voi fi atît de intensiv în mesajele mele pe integrarea europeană, deși în dialogul meu cu colegii din misiunile europene la Tokyo, desigur, abordez acest subiect. Atunci cînd vorbim despre diplomație economică, aici eu văd un punct forte al misiunii noastre în zona respectivă”, a mai declarat el.


Potrivit ambasadorului, dialogul cu mediul de afaceri nipon sau motivarea oamenilor de afaceri din Moldova pentru piața din Japonia este un element serios, puternic în activitatea diplomatică de zi cu zi la Tokyo.

5
0
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?