Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Miniștrii de externe din cadrul formatului Nordic-Baltic 8 au semnat o declarație comună la Chișinău

27 apr. 2023,, 16:19   Politică
2626 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit la Chișinău o delegație de miniștri de externe din cadrul formatului Nordic-Baltic 8 (NB8), care cuprinde Letonia, Suedia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Lituania și Norvegia.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre parcursul european al Moldovei și despre progresele semnificative din acest domeniu, descrise în contribuția Republicii Moldova la Raportul de Extindere al UE.

„Ne-am referit, de asemenea, la modalitățile de consolidare a dialogului bilateral, inclusiv în domeniul economic. Am reiterat că piața noastră este una sigură iar noi suntem foarte deschiși către toate companiile europene care doresc să investească în Republica Moldova. La rîndul nostru, și noi sîntem gata să exportăm mai multe produse pe piața europeană, în special în contextul în care urmează să semnăm acordul comercial cu Asociația Europeană de Liber Schimb (EFTA)”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Cei opt oficiali europeni au semnat o declarație comună în sprijinul R.Moldova.

"Moldova poate conta pe sprijinul deplin al țărilor nordice și baltice. Sîntem hotărîți să contribuim la stabilitatea, securitatea și prosperitatea Republicii Moldova, un bun exemplu în acest sens fiind Misiunea Civilă UE în Moldova.(...) Așteptăm cu nerăbdare următorul Summit al Comunității Politice Europene din 1 iunie, care va face orașul Chișinăul centrul politic al Europei în acea zi", se arată în declarație.


Declarația comună poate fi accesată aici.

6
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?