Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul rus de Externe: „Sîntem îngrijorați de situația din Georgia și Moldova”

14 mar. 2023,, 15:15   Politică
2688 0

Rusia este îngrijorată de situația din Georgia și Moldova, asupra cărora SUA și aliații săi încearcă să-și impună politicile și să creeze acolo focare de tensiune pentru confruntarea geopolitică cu Rusia.

Aceasta a anunțat marți ministrul adjunct de externe Alexandr Grușko, scrie tass.ru.

„Bineînțeles, ne preocupă totul, ne preocupă atît situația din Georgia, cît și situația din Moldova, întrucît acestea sînt țări care se află departe de America, care încearcă să le dicteze ce să facă sau să nu facă. Aceștia sunt vecinii noștri și vedem că Statele Unite, cu sateliții lor, lucrează pentru a crea tot mai multe focare de tensiune de-a lungul granițelor noastre și încearcă să organizeze un fel de competiție geopolitică în aceste zone, care sînt cheie, chiar și pentru motive geografice, pentru interesele de securitate ale Federației Ruse”, a spus el, răspunzînd la întrebarea TASS.

Totodată, diplomatul a subliniat că evenimentele din aceste țări demonstrează „atitudinea neocolonială” a statelor occidentale. "Ele [țările occidentale] pornesc de la premisa că numai ele au dreptul de a dicta ce să facă. O abordare, subliniez încă o dată, absolut neo-colonială", a adăugat Grușko.

19
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?