X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia este pregătită pentru o cooperare constructivă cu Republica Moldova în domeniul reglementării transnistrene

3 mar. 2023,, 08:11   Politică
4761 0

Rusia a îndemnat autoritățile moldovenești să înceteze retorica anti-rusă de tip conflictual, să dea dovadă de reținere în ceea ce privește situația din Transnistria și și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta o cooperare pragmatică constructivă cu Chișinăul și de a continua eforturile de soluționare a problemei transnistrene.

Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Rusiei, Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, Ministerul rus de Externe a atras atenția asupra faptului că noul guvern al Republicii Moldova, format la 16 februarie, continuă tradiția retoricii antirusești, care doar se agravează.

„De asemenea sînt răspîndite informații false privind anumite planuri inexistente ale Moscovei de a destabiliza situația din țară, este creată o atmosferă de frică față de o "amenințare rusească fictivă”. Un motiv suplimentar pentru escaladarea atitudinii rusofobe a fost aniversarea începutului operațiunii militare speciale. La 24 februarie, autoritățile moldovenești au condamnat din nou acțiunile Rusiei și au urat victorie Ucrainei. Cu complicitatea autorităților, la Ambasada Rusiei la Chișinău a avut loc un nou miting anti-rusesc, însoțit de insulte la adresa conducerii țării noastre. Un act de vandalism a fost comis împotriva Centrului Rus de Știință și Cultură. În aceeași zi, Consiliul Audiovizualului din Moldova a suspendat difuzarea postului de televiziune de divertisment "RU TV Moldova". O astfel de cenzură flagrantă are loc pe fondul distribuirii în mod deschis a materialelor rusofobe în țară de către mass-media occidentală și ucraineană", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Maria Zaharova a menționat că, la 2 martie, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o rezoluție anti-rusă, "elaborată în spiritul unor opusuri similare care au fost emise anterior în structurile europene și Euro-atlantice și în anumite țări ale UE și NATO".


Potrivit acesteia, astfel deputații au devenit solidari cu cele mai odioase declarații ale curatorilor lor occidentali.

"În paralel, este escaladată artificial tensiunea în jurul problemei transnistrene. Chișinăul închide ochii la încercările regimului de la Kiev de a submina situația din această regiune. În acest sens, solicităm încă o dată autorităților moldovenești să oprească retorica conflictuală anti-rusă, care nu are nici un temei, și să dea dovadă de reținere în ceea ce privește situația din Transnistria. La rîndul nostru, confirmăm disponibilitatea noastră de a dezvolta o cooperare pragmatică constructivă cu Chișinăul și de a continua eforturile de soluționare a problemei transnistrene", a spus Maria Zaharova.

41
5
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?