Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul rus de Externe: "Rusia așteaptă din partea Moldovei o cooperare pragmatică sănătoasă"

10 iun. 2023,, 14:30   Politică
2621 0

Țările occidentale doresc să vadă Moldova în rolul de o a doua Ucraina, iar actuala conducere a Moldovei contribuie activ în acest sens.

Dar Moscova așteaptă din partea Chișinăului o cooperare pragmatică sănătoasă.

Despre acest lucru a declarat ministrul adjunct de Externe, Mihail Galuzin, transmite Noi.md cu referire la tass.ru.

"Occidentul este absolut iresponsabil, el privește Moldova în rolul unei a doua Ucraina și, din păcate, actuala conducere a Moldovei contribuie activ la aceasta", a spus el la postul de televiziune Rossia-24.

În același timp, potrivit lui Galuzin, nu se poate pune problema unei escaladări sau tensiuni în relațiile Rusiei cu poporul Moldovei. "Acestea nu sînt metodele noastre, noi nu ne amestecăm în treburile interne ale nimănui", a subliniat diplomatul.


Viceministrul de Externe al Federației Ruse a menționat că marea majoritate a cetățenilor moldoveni spun "nu" atitudinii dușmănoase a autorităților lor față de Rusia.

"Nu putem conta decît pe faptul că, Chișinăul oficial va privi sobru la realitate și va urma nu calea înrăutățirii relațiilor cu Rusia în favoarea statelor occidentale care urmăresc politici anti-ruse, ci calea unei cooperări pragmatice sănătoase cu țara noastră, cu care Moldova are legături istorice vechi de secole, legături economice puternice", a conchis Galuzin.

23
2
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?