X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul rus de Externe a promis că va răspunde la expulzarea din Moldova a directorului Sputnik Moldova

13 sep. 2023,, 15:50   Politică
3843 0

Rusia va lua cu siguranță măsuri de răspuns la expulzarea de către Moldova a șefului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov.

Acest lucru se menționează într-un comentariu al reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în legătură cu "acțiunile anti-ruse ale autorităților moldovenești."

După cum a menționat diplomatul, cursul luat de autoritățile moldovenești de suprimare a oricărei opinii diferite și a eradica sursele inacceptabile de informații "devine din ce în ce mai grotesc."

"Solicităm structurilor internaționale de profil să facă o evaluare corespunzătoare a acțiunilor autorităților moldovenești. În ceea ce privește măsurile noastre de răspuns, ele vor urma cu siguranță", a adăugat Zaharova.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a atras atenția asupra scopului anti-rus al acestui pas. "Scopul său este de a curăța spațiul informațional al Republicii Moldova de mass-media incomodă autorităților și de a intimida persoanele care nu sînt de acord. Conducerea Republicii Moldova a demonstrat încă o dată cît valorează cu adevărat declarațiile sale privind angajamentul față de idealurile democrației și pluralismului de opinii", a declarat Zaharova.


"Are loc o încălcare directă de către Chișinăul oficial a obligațiilor sale legale internaționale privind respectarea libertății de exprimare și respectarea drepturilor presei și jurnaliștilor", a spus diplomatul.

După cum s-a anunțat anterior, însărcinatul cu afaceri al Moldovei în Rusia a fost convocat la Ministerul rus de Externe în legătură cu situația din jurul directorului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov.

El a părăsit clădirea Ministerului rus de Externe fără comentarii. Vizita diplomatului a durat mai mult de 20 de minute.

După cum s-a raportat anterior, ofițerii serviciului de migrație din Moldova l-au urcat miercuri dimineață pe Denisov într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de deportare cu primul zbor, fără a-i permite acestuia să-și facă bagajele și să-și ia animale de companie. El a primit interdicția de a intra în Moldova pentru o perioadă de10 ani. În document se menționează că ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost înștiințat despre cele întîmplate.
După cum a anunțat anterior Inspectoratul General pentru Migrație al Moldovei, Denisov a fost expulzat din RM fiind acuzat de implicare în treburile interne ale țării.

12
1
1
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?