X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mihail Poleanschi: Anumite motive provoacă probleme în cadrul partidului PAS

22 mai. 2023,, 22:00   Politică
3520 0

"În cadrul partidului de guvernămînt se desfășoară anumite procese care spun că acesta nu este deloc liniște și stabilitate în interior", a declarat în cadrul emisiunii "Главное" membrul Partidului Acțiunea Colectivă - Congresul Civic, Mihail Poleanschi.

Poleanschi consideră că anumite motive provoacă probleme în cadrul partidului PAS:

"Este greu de spus. Există anumite intrigi, gelozie sau bani. Există motive în interiorul partidului pentru a-l submina foarte rău, de aceea vedem - pătrund în CEC și iau totul. De ce să o facă, mai ales în ajunul summitului euro, cînd există doar nevoia de a arăta o anumită bunăstare? Există sentimentul că există sabotori în interiorul partidului de guvernămînt".

În opinia politicianului, astăzi opoziția din Moldova este slabă pentru a se opune la alegeri:

"Consecințele sînt periculoase pentru toată lumea. Problema este că opoziția din Moldova este foarte slabă. Noi nu avem tendința de a ne supraestima, pentru că, într-adevăr, sîntem un partid mic, care a trecut prin niște tensiuni serioase. Dar noi avem un partid, avem anumite propuneri, continuăm să vorbim și deja facem apel la unitatea opoziției, este vorba și de Partidul Socialiștilor, și de Ion Ceban, și de Ion Chicu. Dar, din anumite motive, încă nu funcționează, deși am avut atît o rezoluție a Plenarei Comitetului Central de a unifica forțele, cît și Agenda Comună, care a creat o platformă pentru opoziția neparlamentară. Dar, din păcate, aceasta s-a blocat cumva în mișcarea sa, ceea ce este foarte regretabil, pentru că ideile pe care le-am prezentat în timpul creării sale erau legate de discutarea unei agende naționale. Există un anumit număr de întrebări la care trebuie să se răspundă. În curînd vom avea mai puțini oameni care muncesc decît cei care nu muncesc. Și, de fapt, acesta este falimentul țării.


Am vorbit despre acest lucru de multe ori. Propunerea noastră este de a crea un centru pentru opoziție în viitoarele alegeri locale. În aceste alegeri locale trebuie să dăm lupta: trebuie să preluăm consiliile, să preluăm primăriile. Dar, din păcate, nu ne descurcăm atît de ușor. Un reprezentant al Agendei Comune era în piață, în ziua de 21 mai, altul deja se pregătește de unul singur pentru alegerile locale, Filat vorbește despre unirea cu România, socialiștii își au propriile dureri", notează Poleanschi.

13
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?