X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Mesajul Maiei Sandu pentru angajații SIS la 28 ani de la fondarea instituției

10 sep. 2019,, 11:29   Politică
2871 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj angajaților Serviciului de Informații și Securitate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la formarea instituției. Premierul susține că SIS trebuie să devină o instituție independentă.

„Anul acesta s-au împlinit 28 de ani de la Independența Republicii Moldova, 28 de ani de la formarea principalelor instituții ale statului, printre care și Serviciul de Informații și Securitate – o instituție indispensabilă pentru sistemul de securitate al unei țări. Serviciul de Informații și Securitate trebuie să devină o instituție independentă, care are drept scop unic protejarea societății și a statului împotriva riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale, promovarea valorilor democratice și intereselor naționale ale Republicii Moldova, iar voi, angajații serviciului, sînteți responsabili pentru realizarea acestui scop și prevenirea oricăror abateri”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șefa cabinetului de miniștri accentuează că „după ani întregi de contaminare cu reguli murdare de joc, recîștigarea încrederii oamenilor va fi un proces complex și dificil”.

„Stimați angajați ai SIS, nu vreau să vă dau lecții de moralitate și curaj – cred în capacitatea noastră de a ne proteja țara, îmi doresc ca peste cîțiva ani, angajații SIS să fie mîndri că fac parte din Serviciu. Să fie o onoare să-ți aperi cetățenii. Îmi doresc ca despre voi oamenii să vorbească cu admirație și respect”, adaugă premierul.

Maia Sandu se arată convinsă de „profesionalismul, integritatea și devotamentul angajaților SIS.


Serviciul de Informaţii şi Securitate sărbătoreşte a sărbătorit, ieri, 9 septembrie, Ziua lucrătorilor din organele securităţii statului şi cea de-a XXVIII-a aniversare de la crearea serviciului special al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?