X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Marian a discutat cu parlamentari din mai multe țări. Subiectul central al discuțiilor

30 mai. 2022,, 09:43   Politică
3025 0

Deputatul Radu Marian a avut o serie de întrevederi cu parlamentari din Lituania, Olanda, Spania, Germania și Italia.

Întrevederile au avut loc la Vilnius, unde vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe participă la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO.

În cadrul discuțiilor a fost abordată perspectiva țării noastre de a primi statutul de țară candidată la aderarea la UE. ”Le-am oferit interlocutorilor mei argumentele necesare pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată a UE cît mai curînd. Am încrederea că partenerii noștri europeni ne vor oferi în continuare tot suportul necesar și vor susține dorința noastră de a deveni parte a familiei UE”, a menționat deputatul Radu Marian.

Alte subiecte discutate de parlamentari în cadrul întrevederilor au vizat eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău și de cetățenii noștri pentru a găzdui refugiații ucraineni, precum și provocările economice majore ale țării noastre, generate de războiul din Ucraina.

Deputatul Radu Marian a discutat la Vilnius cu parlamentarii Kazys Starkevicius din Lituania, Salima Belhaj și Alfred Arbouw din Olanda, Zaida Cantera și Fernando Gutierrez din Spania, Thomas Silberhorn din Germania și Luca Frusone din Italia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?