Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu s-a întîlnit cu preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

19 iul. 2023,, 21:32   Politică
2456 0

Șefa statului a avut, astăzi, o întrevedere cu Paul Grod, Preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, o organizație care reprezintă interesele a peste 20 de milioane de ucraineni din diaspora.

Discuțiile au fost despre războiul din țara vecină, despre stabilitatea regională și rolul Moldovei în menținerea acesteia și despre ucrainenii care și-au găsit refugiul în Republica Moldova.

Țara noastră rămîne angajată să susțină refugiații din Ucraina și oferă protecție temporară pe modelul Uniunii Europene, care asigură integrarea în cîmpul muncii, accesul la servicii de sănătate și asistență socială și integrarea copiilor ucraineni în sistemul de învățămînt. Interlocutorii au vorbit și despre importanța implicării celor două diaspore în dezvoltarea Republicii Moldova și a Ucrainei, prin atragere de talent, investiții și mobilizarea susținerii politice în țările gazdă.

Pe final, Președinta a reconfirmat că țara noastră va continua cooperarea strînsă cu Ucraina pe calea comună de aderare la Uniunea Europeană.

4
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?