X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: "Moldova este vulnerabilă și are nevoie de o "umbrelă de securitate"

27 apr. 2023,, 10:45   Politică
2976 1

Moldova are nevoie de o "umbrelă de securitate", dar majoritatea populației sale se opune aderării țării la NATO și dorește păstrarea neutralității prevăzute de Constituție.

Despre acest lucru a declarat președintele Moldovei, Maia Sandu, la postul de televiziune JurnalTV.

"Cred că Republica Moldova are nevoie de o ”umbrelă de securitate”. Dar dacă vom organiza un referendum, nu se va schimba situația. < ... > Majoritatea populației este în favoarea neutralității", a spus Sandu, răspunzînd la întrebarea jurnalistului despre alegerea sa în cazul unui referendum privind intrarea republicii în alianța nord-atlantică. Totodată, ea a menționat că, potrivit sondajelor, "există o ușoară creștere a proporției celor care susțin aderarea țării la NATO".

”Sînt un realist, situația este așa cum o știm noi. Nici tu, nici eu nu putem schimba constituția. Facem ceea ce trebuie și ce putem face pentru a asigura siguranța cetățenilor”, a explicat președintele, exprimându-și regretul că „în situația actuală Republica este foarte vulnerabilă”.
Sondajele arată că peste 55% dintre moldoveni sînt categoric împotriva aderării țării la NATO și doar 27% susțin o astfel de decizie.

5
0
1
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?