Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu: "Nu se pune problema renunţării Republicii Moldova la statutul de neutralitate"

18 feb. 2023,, 15:30   Politică
4192 2

Chestiunea renunţării la statutul de neutralitate a Republicii Moldova nu este la ordinea zilei, dar țara trebuie să-și întărească capacitatea de apărare.

Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participînd la conferința de securitate la Munchen.

Ea a menționat că autoritățile nu au suficient sprijin din partea cetățenilor săi pentru a obține consimțămîntul de a adera la NATO, numind acest lucru drept rezultatul propagandei rusești.

"Avem un parteneriat de lungă durată cu NATO și suntem recunoscători. Prioritatea noastră acum sunt proiectele cu efect imediat. Avem nevoie de protecție și sprijin pentru intervenții speciale, pentru a ne consolida controlul la frontieră, pentru a lupta împotriva propagandei, pentru a lupta împotriva atacurilor cibernetice", a spus Maia Sandu.

"În ultimele luni, patru rachete au zburat ilegal deasupra teritoriului nostru. Ucraina ține armata rusă departe de granița noastră și ne protejează", a subliniat președintele Moldovei.



7
0
0
0
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?