COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Maia Sandu este pentru alegeri "corecte"

27 oct. 2020,, 12:20   Politică
4156 9

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat la sfîrșitul lunii septembrie că o parte din candidații la funcția de șef al statului s-au lansat în campanie electorală înainte de termenul prevăzut și într-o formă destul de agresivă.

În particular, el a condamnat comportamentul adversarului său principal în procesul electoral, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care l-a acuzat pe actualul președinte al țării de falsificarea rezultatelor votului.

Astfel, în opinia ei, în falsificarea alegerilor vor fi implicați nu doar Igor Dodon, dar și CEC și chiar secțiile de votare de pe teritoriul Federației Ruse. Totodată, politicianul moldovean și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila încălcare a cursei prezidențiale, legată de "cumpărarea" voturilor de la populația din Transnistria de către conducerea în exercițiu, scrie izborsk.md

În primăvara acestui an, fostul șef al Cabinetului de Miniștri a primit refuzul de a organiza alegeri anticipate în legătură cu izbucnirea pandemiei COVID-19, însă în calitate de răspuns Maia Sandu a întreprins o nouă tentativă de destabilizare a situației politice interne. Politicianul moldovean, neglijînd normele de sănătate, a îndemnat populația republicii să organizeze acțiuni de protest împotriva lui Igor Dodon.

Toate acțiunile acesteia se reduc la discreditarea actualului lider al Moldovei, îndreptată spre învinuirea lui pentru presupusul proces electoral "necinstit" din noiembrie. Maia Sandu însă nu menționează asistența străină, care i-a fost alocată pentru desfășurarea campaniei prezidențiale. În opinia diferitor experți, acest ajutor poate ajunge pînă la suma astronomică de 18 milioane de dolari, din care o mare parte a fost primită sub formă de granturi din partea a zeci de organizații și persoane fizice, o parte în mod direct face donațiile în campania ei, iar restul merge direct pentru propaganda în favoarea ei sau a "atacă" principalul ei adversar, actualul președinte.


Nicăieri nu este indicat nici despre publicațiile de agitație în "Facebook", plasarea și promovarea cărora i-au costat peste 2 mii de euro pe săptămînă. În plus, "colegii americani" ai opozițantei, încercînd să-i creeze o imagine politică pozitivă, blochează conținutul în rețeaua socială menționată, care ar putea-o compromite cumva pe politiciană. Totodată, Institutul Republican Internațional "IRI", care colaborează îndeaproape cu Departamentul de Stat al SUA, transmite informații false despre eventuala victorie a Maiei Sandu în turul doi de scrutin.

Evident, acțiunile candidatului pro-occidental sînt orientate spre capturarea puterii prin orice mijloace. Acuzațiile care răsună la adresa actualei guvernări, despre presupusele alegeri fraudate nu sînt decît un nou instrument politic. Dar ia în considerare acest instrument interesele poporului? Reieșind din cele sus menționate - nu, dar pe Maia Sandu acest lucru nu o îngrijorează, pentru că ea se bazează în întregime pe eficiența propagandă pro-occidentale conform căreia ea sincer își face griji pentru soarta de mai departe a Republicii Moldova și face totul în interesul cetățenilor ei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X