X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu, de Ziua Ucrainei: "Speranța mea este ca pacea să revină cît mai curînd în casele ucrainenilor"

24 aug. 2023,, 10:19   Politică
3755 3

În data de 24 august, Ucraina marchează Ziua Independenței, cu acest prilej șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare.

„Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci cînd cetățenii își pot decide singuri viitorul, cînd au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că Republica Moldova privește cu adînc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței.

„Sîntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni. În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cît mai curînd în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință. Slava Ukraini!”, a conchis Președinta.

Președinta Maia Sandu și instituția prezidențială aduce sincere mulțumiri Corului mic de copii „Vivace” al Școlii de Arte „Alexei Stîrcea” și dirijorului Anton Dumbrava pentru interpretarea cîntecului Chervona Kalyna.


5
0
0
4
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?