X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu cere Guvernului modificarea temporară a legislației

11 oct. 2022,, 10:11   Politică
3268 0

Președintele Republicii Moldova cere Guvernului să modifice temporar legislația pentru ca poliția să poată interveni în restabilirea ordinii publice în cazul protestelor care au loc în centrul capitalei.

Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă, notează Noi.md

”Le mulțumesc forțelor de ordine că au intervenit profesionist evitînd violențele. Aceste acțiuni ale grupării pentru hoție și război sînt provocatoare și trebuie pedepsite conform legii. Solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației pentru ca să poată să solicite poliției intervenția în condițiile în care unele autorități locale nu o fac. Nu vom admite ca rea-voința unora să pună în pericol populația”, a declarat șefa statului.

Totodată aceasta a menționat că Guvernul întreprinde tot ce îi stă în puteri pentru a ajuta oamenii în fața creșterii galopante a prețurilor.

”Vedem cu toții cum se zbat corupții și cît de tare strigă, ei ne dau lecții de viață? Noi nu luăm de la indivizi care au furat miliarde de la omeni, nu luăm lecții de viață de la infractori din cauza căreia RM e săracă și total dependentă energetic. Unde le era grija cînd furau bani cu sacii? Nu luăm lecții de patriotism de la trădători care vor să bage țara în război”, a declarat Maia Sandu.


Reamintim că ieri în urma unui ping-pong dintre autoritatea publică locală (Primăria Chișinău) și cea centrală, Poliția Republicii Moldova a intervenit pentru a debloca traficul rutier de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt. Mai multe corturi ale protestatarilor s-au amplasat pe carosabil, paralizînd traificul rutier din inima capitalei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?