X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu a discutat cu liderii europeni despre procesul de extindere a UE

22 aug. 2023,, 12:44   Politică
4411 1

La invitația premierului grec, Kyriákos Mitsotákis, Președinta Maia Sandu a participat la reuniunea de la Atena care a întrunit oficiali ai statelor Balcanilor de vest, Bulgaria, Croația, România, Ucraina și liderii Uniunii Europene.

Summitul a oferit o platformă de discuții despre procesul de extindere al UE: „Am vorbit despre faptul că aderarea Moldovei la UE este o investiție în democrația noastră și în securitatea regională. Autoritățile de la Chișinău sînt ferm angajate să realizeze reformele care ne vor permite să creăm condiții de viață europene la noi acasă”, a spus șefa statului.

Președinta a mai discutat despre parcursul european și agenda bilaterală a țării cu Prim-ministrul Macedoniei de Nord, Dimitar Kovachevski, cu Premierul bulgar, Nikolai Denkov și cu Prim-ministrul croat, Andrej Plenković.

„Aderarea la Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, prin care vom îndeplini aspirațiile moldovenilor de a trăi în pace și bunăstare. Locul Moldovei este în rîndul țărilor puternice și libere ale lumii”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

9
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?