X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

MAEIE neagă că ar intenționa să transfere Ambasada din Israel la Ierusalim

25 iul. 2018,, 09:40   Politică
2894 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău neagă informațiile apărute în presa israeliană, și preluate de media naționale, precum că Republica Moldova ar fi fost de acord să transfere Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Solicitat de Radio Chișinău, consilierul ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Rusu a declarat că recent au avut loc discuții bilaterale între reprezentanții celor două state, dar subiectul transferării Ambasadei nu a fost abordat.

„Această informație a apărut în urma unor vizite ale unor oficiali din Israel în Republica Moldova. Au avut loc discuții bilaterale, dar subiectul respectiv nu a fost abordat”, a declarat Valeriu Rusu, consilierul ministrului Tudor Ulianovschi.

Agenția de presă din Romînia Mediafax a scris, citînd presa israeliană că Republica Moldova ar fi acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dacă Israelul va deschide ambasadă în Chişinău.

Pînă în prezent, Statele Unite, Guatemala şi Paraguay au anunţat mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizii criticate de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, dar și de Uniunea Europeană şi Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?