Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

MAEIE: Moldova a îndeplinit majoritatea acțiunilor din planul propus de Comisia Europeană

17 apr. 2023,, 09:45   Politică
3559 0

Majoritatea acțiunilor prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse Republicii Moldova de către Comisia Europeană sînt realizate.

Acestea se referă la modificarea și adoptarea unor legi care au scopul de a asigura buna funcționare a instituțiilor statului.

Declarațiile au fost făcute de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, transmite radiomoldova.md.

„Intensitatea acțiunilor noastre, a autorităților este înaltă. La momentul actual avem 40% de procente din acțiuni implementate, circa 40% sunt la faza ori foarte avansată ori finală și acest procentaj deja crește. Și avem în jur de 20% de acțiuni, din acele 60, încă nerealizate sau există necesitatea unui efort mai consolidat.

Dacă unim aceste 40 cu 40, avem aș zice în jur de 80% sîntem bine și sîntem pe fază finală și 20 undeva încă mai avem de făcut”, a explicat Vladimir Cuc.


În cadrul Consiliului European din 23 iunie 2022, liderii UE au acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE. În acest context, ei au invitat Comisia Europeană să transmită Consiliului un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul Comisiei privind cererea de aderare a Republicii Moldova.

Ulterior, a fost elaborat un plan de acțiuni pentru implementarea celor 9 condiții formulate de către Comisia Europeană. Proiectul planului a fost discutat la ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE) din 13 iulie 2022 și a fost adoptat la 4 august 2022.

Planul de acțiuni conține pașii următori, ce urmează a fi realizați către vara anului 2023.

7
1
1
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?