Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova: "Nu acceptăm asemenea ingerințe în treburile interne ale R. Moldova"

11 apr. 2023,, 16:56   Politică
2966 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o replică la declarațiile recente ale reprezentantei oficiale a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, privind cooperarea R.Moldova cu NATO.

MAEIE precizează că relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO reprezintă "decizia suverană și independentă a țării noastre".

"Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne ale Republicii Moldova", se arată într-o declarație a MAEIE:

Totodată, instituția precizează că neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism. Autoritățile afirmă că Moldova este interesată în dezvoltarea relațiilor de prietenie cu toți cei care sprijină libertatea, pacea și securitatea în regiune.

"Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. Reamintim ca Republica Moldova a stabilit o relație de cooperare cu NATO înca din 1992. Colaborarea cu aceasta organizație, inclusiv prin intermediul Parteneriatului pentru Pace a adus și continuă să aducă beneficii reale pentru țara noastră, dar și pentru securitatea regională. Această relație se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralității Republicii Moldova.


Obiectivul urmărit de autorități este consolidarea securității cetățenilor și a statului, dar și contribuirea la promovarea securității regionale și a celei europene. Țara noastră aprofundează relațiile de prietenie cu toți cei care sprijină libertatea, pacea și securitatea în regiune", se mai arată în declarația MAEIE care a survenit drept răspuns la afirmațiile Mariei Zaharova.

Reprezenta oficială a Ministerului rus de Externe a declarat recent că "NATO, declarîndu-și disponibilitatea de a aprofunda cooperarea cu Chișinăul, se pare că pregătește Moldova să devină un poligon pentru confruntarea geopolitică cu Rusia".

5
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?