Lupu, tranșant: Proiectul Unirii este o iluzie!

Lupu, tranșant: Proiectul Unirii este o iluzie!

Ședința de astăzi a Parlamentului a început din nou cu scîntei, după ce liderul PL, Mihai Ghimpu, a insistat ca anul 2018 să fie declarat an al Unirii, comunică NOI.md.

Majoritatea deputaților s-au arătat revoltați de propunerea liberalilor. Șeful fracțiunii PD, Marian Lupu, a precizat că poziția democraților la acest capitol rămîne neschimbată – Republica Moldova nu este un proiect temporar.

„Statalitatea, independența și suveranitatea țării sînt lucruri sfinte, noi nu le vedem schimbate și noi vom contribui la consolidarea integrității țării - este o poziție clară, care a fost de multe ori subliniată și de către partenerii noștri strategici la Bruxelles, UE, SUA. Proiectul Unirii este o iluzie! Poftim vorbiți, promovați-vă, faceți-vă capital politic, noi pornim de la realități”, a remarcat Lupu.

Și liderul PCRM, Vladimir Voronin, a taxat dur propunerea liberalilor. „Trebuie de clarificat odată și odată cu cei care vor să destrame țara, să o lipsească de independență. Dacă nu vă convine ce avem noi, băieți, nu pierdeți timpul! Sînteți acceptați acolo, duceți-vă! Nu ne induceți pe noi în eroare, mai ales generația în creștere. Duceți otrava asta în capul lor, faceți o daună extrem de mare”, a subliniat Voronin.

Socialiștii, la rîndul lor, i-au acuzat pe liberali de faptul că își fac interesele de afaceri prin proiectul Unirii.

„Trebuie odată și odată de pus punct la toate curentele astea care nu-și au locul aici. Moldova este un stat independent, suveran. Pentru unii așa-numita unire nu a fost decît un business”, a replicat deputatul PSRM Grigore Novac.

Propunerea liberalilor de a declara anul 2018 drept an al Unirii nu a fost susținută. Este pentru a treia oară consecutivă cînd liberalii încearcă să promoveze acest subiect în plenul Parlamentului.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load