X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Litvinenco: Veaceslav Platon a cerut azil politic în Marea Britanie

3 feb. 2022,, 06:55   Politică
2950 8

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, spune că omul de afaceri Veaceslav Platon a cerut azil politic în Marea Britanie.

Declaraţia a fost făcută la emisiunea "В центре внимания" de la Publika TV.

Potrivit lui Litvinenco, autorităţile întreprind toate măsurile legale pentru extrădarea mai multor persoane care au probleme cu justiţia din Moldova.

Printre acestea se numără şi Veaceslav Platon, care în prezent se află la Londra.

"De cîte cunosc, el într-adevăr a solicitat azil politic în Marea Britanie. Potrivit informaţiilor pe care le deţin, aceasta este situaţia în prezent. Noi vom face tot posibilul, din punct de vedere legal, pentru extrădarea fugarilor în Republica Moldova şi deferirea lor justiţiei", a spus Litvinenco.


În replică, Veaceslav Platon susţine că informaţiile prezentate de Litvinenco sunt doar bîrfe.

"Sincer, nu înţeleg de unde domnul Litvinenco ia astfel de informaţii. Cel mai probabil este vorba despre zvonuri, vorbe goale, nu mai mult de atît. Dar vă spun altceva: după cum se dezvoltă situaţia în Republica Moldova şi dacă ei vor majora încă o dată tarifele, o să fiu nevoit să mă întorc în Republica Moldova", a declarat Veaceslav Platon.

Anterior, şi preşedintele Comisiei parlamentare de securitate, deputatul PAS Lilian Carp a declarat că deţine informaţii precum că Platon ar fi solicitat azil politic în Marea Britanie.

La începutul lunii decembrie, procurorii anticorupţie au solicitat mandat de arestare pe numele lui Veaceslav Platon, pentru un termen de 30 de zile.

Totodată, Veaceslav Platon a fost pus sub învinuire, fiindu-i aduse trei capete de acuzare: escrocherie şi cauzarea daunelor materiale în proporții deosebit de mari, precum şi confecționarea, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?