Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Liderii Blocului ACUM sînt foarte verzi în politică - declarație

18 mar. 2019,, 15:10   Politică
4235 20

Reprezentanții Blocului „ACUM” ar comite greșeli încontinuu după alegerile parlamentare, iar acest lucru se întîmplă din cauza că sînt foarte „verzi” în politică. De această părere este jurnalistul Anatol Golea, scrie Ziarul Național.

„Ei ar avea nevoie de sfaturi, ar avea nevoie nu de sfaturile noastre, Doamne ferește, de sfaturile, nu știu, ale unor polit-tehnologi. Ei sînt, ca să zic așa, foarte verzi, nu sînt copți în politică, comit greșeli, ei sînt foarte previzibili pentru Partidul Democrat. Partidul Democrat face pasul, știind cu exactitate de 150%...”, a spus acesta pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, PD știe cu exactitate cum vor proceda cei din „ACUM”. „Ei (democrații n.r.) știu cum vor răspunde și au și pasul următor. Iarăși vor veni cu un răspuns. Începînd cu 2016, cînd a fost întins așa-zisul „măr otrăvit”, cînd i-au propus susținere Maiei Sandu și dînsa a refuzat foarte stîngaci, după care a încercat să rectifice mesajul și de atunci toți pașii, toate răspunsurile sînt previzibile. Eu nu știu, nu am un sfat… Ar putea găsi niște consilieri pe bani europeni, să zicem așa, pentru că ei pierd inițiativa”, a adăugat analistul.

Sursa citată crede că „ACUM” trebuie să vină cu ceva mai consistent decît cele cinci inițiative legislative, care nici proiecte de lege nu pot fi numite. „Ar trebui să vină și ei cu ceva, pentru că cele cinci inițiative legislative pe care le-au înaintat ei, da, sînt bune, dar... Arată bine pînă atunci cînd o să se dovedească că nici proiectele de lege, de fapt, nu sînt. Poate proiectul de declarație despre stat capturat, pe care nu-l va vota nimeni. Și cu ce vii în noul Parlament? Ce vei face? Ce vei propune? Care sînt pașii?”, s-a întrebat acesta.

Golea nu exclude că democrații au fost sinceri atunci cînd au propus Blocului „ACUM” funcția de premier. „Eu chiar cred că ei ar fi putut ceda postul de prim-ministru, pentru că actualmente orice alt Guvern care ar veni după Guvernul Filip ar arăta mult mai prost, mai palid. Bani în buget nu sînt, reforme populiste au fost făcute, inclusiv cu micșorarea impozitelor și toate celea”, a conchis acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?