Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Lavrov a vorbit despre dorința Ucrainei de a submina poziția Rusiei în formatul "5+2" cu privire la Transnistria

15 feb. 2023,, 16:00   Politică
3001 0

Rusia înregistrează o dorință maniacală a Ucrainei și a Occidentului de a submina poziția Moscovei în mecanismul "5+2" privind reglementarea transnistreană.

Despre acest lucru a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la ora guvernului din Duma de Stat.

"Există, desigur, o astfel de dorință maniacală a Kievului și a celor care îi conduc din Uniunea Europeană, în primul rînd, de a submina pozițiile rusești în mecanismul "5+2", care se ocupă de reglementarea transnistreană, de a slăbi legăturile noastre cu Găgăuzia și de a declara Federația Rusă vinovată de toate necazurile Moldovei, de a cere retragerea forțelor noastre de menținere a păcii, a grupului nostru de militari, care păzesc depozite uriașe de muniții de la Colbasna", a spus Serghei Lavrov, răspunzînd solicitării de a comenta declarațiile privind presupusele intenții ale Rusiei de a destabiliza situația din Moldova.

Anterior, Statele Unite au declarat că în acest moment nu văd o amenințare militară directă în adresa Moldovei.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing șeful Serviciului de presă al Departamentului de Stat, Net Price, menționînd că Washingtonul este "profund îngrijorat de informațiile privind o așa-numită ”conspirație atribuită Rusiei pentru a destabiliza Guvernul ales democratic al Moldovei"

Potrivit lui, Statele Unite lucrează îndeaproape cu Moldova pentru a crea "stabilitate politică pentru a contracara cu eforturi pe termen îndelungat".
"În prezent, noi nu vedem o amenințare militară directă la adresa Republicii Moldova. Sîntem în strînsă legătură cu partenerii moldoveni. Susținem cu tărie Președintele Maia Sandu și așteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea cu noul guvern", a spus Price.

2
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?