X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chișinău, va avea loc cea de-a XI-a Reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană

24 feb. 2023,, 09:14   Politică
2524 0

La Chișinău, va avea loc cea de-a XI-a Reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României (CCIE). Agenda acesteia a fost discutată la o ședință la care au participat copreședinții CCIE, Petru Frunze și Andrei Daniel Gheorghe, precum și membri ai Comisiei din Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul reuniunii urmează să fie adoptată o rezoluție, care vizează colaborarea dintre Republica Moldova și România, precum și procesul de integrare europeană al țării noastre și inițierea negocierilor cu UE, se arată în comunicatul Legislativului.

De asemenea, membrii CCIE vor merge în teritoriu, pentru a vizita proiecte implementate cu suportul partenerilor români.

Reuniunea se va desfășura în perioada 27 – 28 martie. Pe agendă vor fi incluse și discuții cu reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților publice centrale.

Copreședintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, Andrei Daniel Gheorghe, a avut o întrevedere cu speakerul Igor Grosu. Oficialii au discutat despre proiectele inițiate cu suportul partenerilor români.


„Ne propunem ca acestea să fie realizate în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Și aici ne-am referit la podurile Ungheni-Ungheni, LeovaBumbăta, controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ultima reuniune a Comisiei a avut loc în aprilie 2022 la București. Parlamentarii din Republica Moldova și România au adoptat o Rezoluție de sprijin politic pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

5
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?