Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Krasnoselski: "În prezent nu există semne că s-ar pregăti un atac asupra Transnistriei"

20 iun. 2023,, 20:15   Politică
2240 0

În prezent nu există semne că s-ar pregăti un atac asupra Transnistriei, dar riscul unor noi provocări nu este exclus.

Despre acest lucru a declarat, într-un interviu pentru RIA Novosti, liderul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene (RMN), Vadim Krasnoselski.

"În prezent nu există semne că s-ar pregăti un atac direct asupra Transnistriei. Dar asta nu înseamnă că nu sîntem în pericol. Din păcate, riscul unor noi provocări nu este exclus, așa că în mai am semnat un decret privind prelungirea "codul galben" de pericol terorist pentru două luni - pînă pe 18 iulie", a spus el.

După cum a remarcat șeful autoproclamatei RMN, "în prezent există totuși un consens că o escaladare armată pe Nistru, dezghețarea conflictului este un scenariu catastrofal care trebuie evitat".

După cum au afirmat anterior în repetate rînduri autoritățile moldovenești, Chișinăul oficial susține retragerea trupelor ruse de pe teritoriul republicii și insistă asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean exclusiv prin metode diplomatice, păstrînd în același timp suveranitatea și integritatea teritorială a țării, în cadrul granițelor recunoscute internațional ale Republicii Moldova, cu statut special pentru Transnistria.


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Prim-ministrul Dorin Recean declară mereu că soluționarea conflictului transnistrean nu poate fi realizată decît pe cale pașnică.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?