Ivan Diacov, despre cum a devenit Eduard Harunjen procuror-șef la anticorupție

Ivan Diacov, despre cum a devenit Eduard Harunjen procuror-șef la anticorupție

Faptul că Eduard Harunjen va deveniprocuror-șef la anticorupție se ştia încă de la început, chiar dacă iniţial a fost anunţat concurs pentru această funcţie.


De această părere este fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, potrivit căruia concurentul lui Harunjen din turul doi al concursului ar fi fost scos intenţionat, doar pentru ca Harunjen să cîştige.


"În 2013 a fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al procuraturii anticorupție. În turul doi au trecut R. Popov și E. Harunjen. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) format la acel moment din 11 membri, prin vot 6 contra 5, l-au ales pe d.Ruslan Popov. Decizia a fost anulată sub pretextul că CSP trebuia să aleagă candidatul cu 7 voturi contra 4. A fost anunțat concurs repetat", mărturiseşte Ivan Diacov.


Acesta mai spune că l-a sfătuit pe Popov să nu mai participe, ştiindu-se foarte bine că cel care va ajunge pînă la urmă procuror - şef va fi Harunjen, lucru ce a fost demonstrat pînă la final.


"Eu l-am sfătuit atunci pe R. Popov să nu participe, era clar că el nu este dorit, că este “promovat”Harunjen. Popov mi-a spus că va participa din principiu. Cînd Popov a aplicat repetat la concurs, Procurorul General a intentat împotriva lui dosar penal și l-a scos din concurs. Noi am clasat cauza penală din lipsa componenței infracțiunii... Așa Harunjen devenea procuror-șef la anticorupție. A urmat furtul miliardului sub “supravegherea”ochiului ager de procuror a lui Harunjen", mai spune fostul procuror-șef al municipiului Chișinău.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load