X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Iurie Roșca: „Occidentul colectiv împinge Moldova în focul războiului”

9 iun. 06:30   Politică
5224 0

Imperiul american și întregul așa-zisul Occident colectiv împing cu putere Moldova în focul războiului.

O astfel de opinie a exprimat analistul și publicistul, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Roșca, în cadrul emisiunii „Puls” de pe Canal 5, relatează Noi.md.

În opinia sa, recenta vizită în Moldova a secretarului de stat american Anthony Blinken ar trebui privită, în primul rînd, ca pe o nouă încercare de a convinge liderii Moldovei să accepte acest plan.

"Pentru că pe frontul ucrainean vedem că regimul de la Kiev suferă înfrîngeri destul de sensibile. Deși finalul victorios este departe și cel mai probabil, britanicii, americanii și marionetele lor trebuie să extindă teatrul operațiunilor militare", a declarat Iurie Roșca.

El a subliniat că un alt motiv principal al vizitei lui Blinken în Moldova este că, în acest fel, SUA consideră că o poate ajuta pe Maia Sandu să cîștige următoarele alegeri prezidențiale și, în opinia sa, videoclipul întîlnirii dintre Maia Sandu și Anthony Blinken va fi „difuzat” pînă la alegeri și în timpul alegerilor, arătînd cît de iubită este Moldova de Fratele mai Mare din America.

132
18
0
5
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?