Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iurie Bolboceanu, despre ameninţările din partea lui Marian Lupu

25 iul. 2019,, 09:20   Politică
5416 4

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a descris detaliat cînd și cum s-a decis să plece din Partidul Democrat și care au fost reacțiile colegilor săi de fracțiune.

Acesta a dezvăluit în cadrul emisiunii „Politica” Nataliei Morari de la TV8 că un parlamentar l-a atenționat atunci că democrații sînt periculoși, recomandîndu-i să rămînă în partid, iar Marian Lupu i-ar fi dat de înțeles că poate fi lichidat dacă va vorbi.

Ulterior a hotărît să-și anunțe plecarea din PD la prima ședință a Parlamentului din 2014, dar iarăși a amînat tot la recomandarea unor colegi de fracțiune: „Nu am făcut-o pentru că tot unii colegi care știau că eu plec, n-o să-i numesc acum, mi-au dat un sfat: nu pleca acum. A depus Guma cerere de plecare din partid. Lasă două săptămîni să-l spele pe el și pe urmă. Nu ai unde te grăbi”.

Întrebat de ce arăta derutat în ziua în care și-a anunțat plecarea din PD, Bolboceanu a povestit cum a fost amenințat de Marian Lupu.

„Timp de o oră și jumătate, prin diferiți deputați, Lupu insista ca eu să plec cu el la o discuție… Eu am intrat la el și el mi-a spus două fraze: Откроеш рот, мы тебя замочим. (n.r trad: Vei deschide gura, te vom distruge). Eu m-am întors și i-am spus că tu ești двух метровая мочалка (n.r trad: Tu ești un șomoiog de doi metri) și cu asta am terminat discuțiile cu el”, a continuat Bolboceanu.


Fostul deputat spune că a luat în serios acea amenințare a lui Marian Lupu, pe care a considerat-o o amenințare cu lichidarea fizică. În plus, aceasta venea după ce fusese atenționat anterior că democrații sînt periculoși și după ce fusese bătut fiul său. „Ele veneau una peste alta”, a concluzionat Bolboceanu.

Marian Lupu nu a comentat deocamdată acuzaţiile care i se aduc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?