X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Iohannis, mesaj pentru cetățenii Moldovei: „Nu sînteți singuri”

1 iun. 2023,, 13:18   Politică
5108 0

"Comunitatea europeană trebuie să fie tot mai conștientă de provocările geostrategice pe care Moldova și Ucraina le înfruntă", a declarat președintele României, Klaus Iohannis, în debutul Summitului Comunității Politice Europene, ce se desfășoară în aceste momente la Bulboaca, transmite Noi.md

Referindu-se la situația de securitate din regiune, Iohannis a precizat că este de datoria comunității europene să sprijine statele vulnerabile.

"Este datoria noastră, a comunității statelor europene democratice, să răspundem acestui apel istoric și să-i sprijinim pe cei mai vulnerabili dintre noi. Aceste state au ales pași pe calea democrației pentru a-și proteja suveranitatea și integritate teritorială", a declarat demnitarul român.

Șeful statului român a mai precizat că sprijinul UE pentru poporul R.Moldova trebuie să se transpună în realizari concrete pentru cetățeni.

"Mă adresez cetățenilor Moldovei: nu sînteți singuri! Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a Europei.


Trebuie să facem în așa fel încît sprijinul nostru să devină mai vizibil pentru cetățeni, ei trebuie să vadă îmbunătățiri concrete în viața lor de zi cu zi, a remarcat Iohannis.

Acest summit trebuie să fie și o reflecție a capacității noastre comune de a face progrese pe calea păcii, stabilități în Europa și nu numai", a conchis Klaus Iohannis.

5
2
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?