X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Igor Grosu: Salariile judecătorilor Curții Constituționale se vor majora, dar mai puțin

14 dec. 2021,, 07:26   Politică
4292 3

Majorarea salariilor pentru judecătorii Curții Constituționale va fi revizuită, după ce președinta Maia Sandu a restituit Parlamentului proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală pentru anul 2022.

Acest lucru a fost afirmat de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat că totuși majorările de salarii vor fi făcute, dar de această dată mai puțin, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Nu va mai fi această majorare. Se va majora, dar mai puțin. O s-o luăm la pas lent”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „În ProFunzime” de la postul ProTV.

În același timp, speakerul a evitat să spună cît de mult va fi majorat totuși salariul magistraților constituționali.

„Noi chiar azi am avut o discuție cu unii dintre colegi și am spus că de data asta nu ne grăbim nicăieri. Vom vota proiectul de lege și vom avea o discuție cu Executivul. Să vedem cu cît putem veni (n.r. – cît de mult vor putea fi majorate salariile) pentru angajații Curții Constituționale și cu cît putem veni pentru judecătorii Curții Constituționale”, a mai spus demnitarul.


Proiectul de lege cu privire la politica bugetar-fiscală pentru anul viitor includea un punct, care prevedea majorări de salarii pentru judecătorii Curții Constituționale, salarii care puteau ajunge pînă la 82 000 de lei. Acest lucru, însă, nu a fost avizat de către Guvern și a fost pe larg criticat de către opoziție, dar și de către societatea civilă.

Proiectul nu a fost promulgat de către șefa statului, ci a fost remis înapoi Parlamentului pentru consultări repetate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?