Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Igor Grosu, către Veronica Dragalin: Dacă dorești sediu, te duci și cauți

30 apr. 10:50   Politică
4250 0

Președintele Parlamentul o ia la rost pe șefa Procuraturii Anticorupție, pentru faptul că se tărăgănează găsirea unui sediu pentru instituție. Grosu spune că dacă șefia Procuraturii Anticorupție și-ar fi dorit acest lucru, atunci ar fi găsit un sediu.

„Acum sediul nu este călcîiul lui Ahile. Eu cred că nu-i complicat, dacă te duci și cauți. Dar nu eu să caut. Eu cred că e o chestiune de management. Poate să delegheze un subaltern responsabil de gospodărie și organizarea bunei funcționări a instituției: te duci la APP – ați luat lista locașiilor și ai propus și ai ales.

Eu cred că dacă ne-am ocupa la propriu de lucrul acesta, dar nu se ne jeluim pe la emisiuni, cred că se va găsi. Acesta nu e un argument, nu există institutii care să spună că nu lucrează pentru că nu au sediu. Nu există așa ceva!

Dle, trebuie să vedem și livrabile. Vreau curaj și voință, uitați-vă la CNA, uitați-vă la SIS, eu nu-i aud să se plîngă. Au și ei necesități, ei vin și ne spun, dar nu se duc pe la televiziuni și se plîng”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Problema sediului pentru Procuratura Anticorupție a apărut odată cu reformarea instituției și separarea acesteia de Procuratura Generală. Pînă în prezent, Procuratura Anticorupție se află în clădirea CNA, iar potrivit legii ar trebui să aibă sediu propriu.


Noi.md amintește, Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a spus că instituția pe care o conduce se poate muta în clădirea în care se află în prezent Academia de Știință. În reacție, comunitatea academică a declarat că se opune transferului clădirii Academiei de Științe către Procuratura Anticorupție. Dragalin a mai spus că Dragalin din tot ce a vizitat, și clădirea Universității Pedagogice este potrivită pentru activitatea Procuraturii Anticorupție.

În scandal a intervenit atunci și ministrul Educației și Cercetării. Dan Perciun a dat asigurări că proprietățile Universității Pedagogice „Ion Creangă” vor rămîne în gestiunea universității și urmează să fie utilizate exclusiv în scopuri didactice

10
10
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?