X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Rusia și China au găsit formula optimă pentru soluționarea conflictului ucrainean

16 mai. 13:08   Externe
32235 0

Rusia și China pornesc de la faptul că, pentru a rezolva criza ucraineană, este necesară eliminarea cauzelor sale fundamentale.

Acest lucru se precizează în textul declarației comune a Federației Ruse și a Republicii Populare Chineze privind aprofundarea relațiilor de parteneriat cuprinzător și interacțiune strategică care intră într-o nouă eră, în contextul celei de-a 75-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două. țări, care a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

„Părțile pornesc de la faptul că pentru o soluționare durabilă a crizei ucrainene este necesară eliminarea cauzelor sale fundamentale și aderarea la principiul securității indivizibile, ținînd cont de interesele și preocupările legitime ale tuturor țărilor în domeniul securității, ” se spune în declarație.

Documentul notează că Rusia salută disponibilitatea RPC de a juca un rol constructiv în problema soluționării politice și diplomatice a crizei ucrainene.

Părțile au remarcat, de asemenea, necesitatea opririi oricăror măsuri care contribuie la prelungirea ostilităților și la escaladarea în continuare a conflictului, solicită prevenirea degenerării acestuia într-o fază incontrolabilă și subliniază importanța dialogului ca formă optimă de soluționare a crizei ucrainene.


În același timp, se subliniază că Rusia evaluează pozitiv poziția obiectivă și imparțială a Chinei în problema ucraineană.

„Partea rusă evaluează pozitiv poziția obiectivă și imparțială a Chinei cu privire la problema ucraineană și împărtășește abordarea conform căreia conflictele ar trebui soluționate pe baza Cartei ONU în întregime și totalitate”, se arată în declarație.

Federația Rusă și Republica Populară Chineză consideră că o soluție politică a crizei ucrainene este calea corectă, poziția Chinei în această problemă rămîne neschimbată.

Acest lucru a fost declarat joi de președintele chinez Xi Jinping în urma negocierilor cu președintele rus Vladimir Putin.

„Ambele părți consideră că o soluționare politică a crizei ucrainene este direcția corectă, iar poziția Chinei în această problemă a fost întotdeauna clară și consecventă”, a spus Xi Jinping.

El a subliniat că, în soluționarea crizei ucrainene, este necesar să se respecte scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite, să se respecte suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor, să se țină cont de preocupările legitime de securitate ale tuturor părților și să se construiască o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă și durabilă.

Moscova este recunoscătoare părții chineze pentru inițiativele prezentate de Beijing pentru a rezolva criza ucraineană.

Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin în timpul unei declarații de presă în urma negocierilor ruso-chineze.

Putin a menționat că intenționează să-l informeze seara pe președintele Republicii Populare Chineze despre situația din jurul crizei ucrainene, în cadrul unei întîlniri informale.

„Sîntem recunoscători prietenilor și colegilor noștri chinezi pentru inițiativele pe care le propun pentru a rezolva această problemă”, a menționat șeful statului rus, vorbind despre conflictul din Ucraina.

23
2
1
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав