Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Igor Dodon, despre "conflictul" dintre Chișinău și Tiraspol

12 ian. 11:00   Politică
4820 1

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a cerut autorităților republicii să pună capăt blocadei economice a Transnistriei nerecunoscute.

"Condamn categoric blocada economică a Transnistriei de către autoritățile moldovenești. Sper că acest lucru nu face parte dintr-un plan de destabilizare a situației din regiune. Acest război economic ar trebui să fie oprit, iar companiile transnistrene ar trebui să aibă posibilitatea de a activa în mod normal", a scris Dodon pe canalul său Telegram.

Anterior, autoritățile din Transnistria nerecunoscută au acuzat conducerea moldovenească de impozitarea ilegală a importurilor de bunuri de către întreprinderile din regiune. Ministerul de Externe al regiunii nerecunoscute RMN a adresat o declarație participanților la formatul de negocieri "cinci plus doi" (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina, precum și observatori din partea UE și SUA). În declarație se menționează că guvernul moldovean "a impus un "tribut" asupra economiei transnistrene, care nu are și nu poate avea nicio bază legitimă nici în cadrul acordurilor existente, nici în contextul așa-ziselor norme și principii unice europene".

Cu o zi înainte, activiștii publici transnistreni au organizat o acțiune de protest împotriva taxelor vamale impuse de guvernul moldovean asupra întreprinderilor. La rîndul său, vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că "nu vor exista concesii în problema Codului Vamal".

27
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?