X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Guzun, despre respingerea lui Vladislav Gribincea

25 mai. 15:40   Politică
3571 0

Exluderea lui Vladislav Gribincea, fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), din cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), va fi abordată la următoarea ședință a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Anunțul a fost făcut de membrul CSM, Ion Guzun, care a menționat în cadrul unei emisiuni televizate că el nu a participat la luarea deciziei și s-a abținut, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.md.

„Regulile sînt pentru toți, toți trebuie să le urmeze. Noi pe parcursul la toate concursurile care au fost organizate, Consiliul Superior al Magistraturii nu a fost rigid, nu a exclus pur și simplu vreun candidat din concurs, invers, să fim proactivi cu toți candidații, înțelegem că ar putea fi și o neînțelegere cu unii candidați la fel, nu este vorba de a favoriza pe cineva, pur și simplu, se întîmplă. Domnul Gribincea a expediat o solicitare, iar subiectul respectiv va fi discutat la ședința CSM de marți. Dumnealui cere să fie revizuită hotărîrea, CSM-ul va lua o decizie”, a declarat Ion Guzun.

Noi.md amintește că Vladislav Gribincea a fost exclus din cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost aprobată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și anunțată printr-un comunicat de presă.

Într-o postare pe Facebook, Gribincea a anunțat că va solicita ca plenul CSM să își revizuiască hotărîrea.

6
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?